I forsøget randomiseres patienterne til behandling med Carvykti eller standardbehandling, og hvis resultaterne falder positivt ud, kan det måske bane vejen for en senere godkendelse,« forklarer Niels Abildgaard.

Første myelomatose-patient behandlet med CAR-T i Danmark Onsdag 25. oktober har læger på Odense Universitetshospital behandlet den første danske patient med myelomatose med CAR-T-celleterapien ciltacel (Carvykti). Både Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet har fået akkreditering til i forsøgsøjemed at behandle patienter med myelomatose med denne potentielt set revolutionerende behandling.

Inden for de seneste år er det blevet soleklart, at behandling af forskellige former for kræft med CAR-T-celleterapi rummer et enormt potentiale for at øge overlevelsen eller endda muligvis kurere patienter med ellers uhelbredelige kræftsygdomme. Nu er turen så kommet til patienter med myelomatose, og i den henseende er også danske læger med helt fremme, når der skal laves forsøg med disse potentielt revolutionerende behandlinger. Nu mangler vi bare at se, at responsraterne også kommer med en øget overlevelse, og...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement