»Vi kan reducere udgifterne til dyr medicin og reducere udgifterne til sygeplejersker til at tage sig af kræftpatienter med bivirkninger og hospitaliseringstid, vil det være en stor gevinst for et sundhedsvæsen, der i forvejen er presset på ressourcerne,« siger Kim Theilgaard-Mönch (tv).

Kliniske studier kan finansiere sig selv og lede til store besparelser i sundhedsvæsenet Beregninger fra danske forskere viser, at forsøg kan finansiere sig selv at lave kliniske dosisreduktionsstudier med dyre lægemidler. Alene reducering af lægemiddeludgifter under forsøgene kan betale omkostningerne og lede til store besparelser på de offentlige sundhedsudgifter.

Det er velkendt, at mange lægemidler mod kræft kommer med potentielt set så store bivirkninger, at læger vælger at sætte dosis på behandlingen ned. Forhåbningen er, at behandlingen fortsat har en effekt på kræftsygdommen, men at patienten samtidig kan holde bivirkningerne ud. I dag laves der dog ikke særligt mange kliniske forsøg, hvor forskere i det hele taget undersøger effekten af at reducere dosis på behandlingen af kræft – men det burde der måske. I hvert fald viser udregninger fra...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement