Palliativ immunterapi til patienter med lungekræft giver flere langtidsoverlevere Dansk studie peger på, at palliativ behandling med immunterapi til patienter med ikke-småcellet lungekræft giver klart bedre overlevelsesrater, når man sammenligner med historiske data fra patienter behandlet med kemoterapi. Studiet viser også, at immunterapi både i første og senere linjer bevirker, at nogle patienter bliver langtidsoverlevere, hvilket bekræfter data fra kliniske studier og er utrolig positivt, siger forsker.

Palliativ behandling med immunterapier som nivolumab, pembrolizumab og atezolizumab har i nogle år efterhånden været en mulighed for en række danske patienter med ikke-småcellet lungekræft i uhelbredeligt avanceret sygdomsstadie. Behandlingen har gjort en verden til forskel og forlænget overlevelsen for mange patienter, og på det seneste er det blevet muligt at lave undersøgelser, som holder langtidsdata fra den virkelige verden op imod data fra de kliniske studier, der har ligget til grund for godkendelsen af behandlingerne til at starte med....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind