Keglesnit giver stor risiko for at føde for tidligt På Skejby har gynækologerne længe været tilbageholdende med at foretage overflødige keglesnit – og nu dokumenterer de, at det er velbegrundet. Overlæge Gitte Ørtoft anbefaler, at langt flere kvinder får en hpv-vaccine.

Hvert år får omkring 4.500 kvinder danske kvinder foretaget et keglesnit, som skal fjerne celleforandringer i livmoderhalsen. Hvis disse kvinder efterfølgende bliver gravide, har de en stærkt forøget risiko for at føde for tidligt. Det dokumenterer overlæge Gitte Ørtoft, gynækologisk obstetrisk afdeling på Århus Universitetshospital, Skejby i en undersøgelse, som er blevet publiceret i British Journal of Obstetrics and Gynaecology. 710 kvinder, som har fået foretaget et keglesnit, medvirkede i undersøgelsen. Resultatet var, at de har tre gange så stor...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind