Foto: Lars Andersen

Jeg er oprigtigt ked af at slutte min karriere på denne måde Tanker fra en virksomhedsindskrænket praktiserende læge, som har tabt et slag mod Styrelsen for Patientsikkerhed om primært dokumentation og journalføring. Og som må stoppe to måneder før planlagt pension og må konstatere, at defensiv medicin nu er virkelighed.

Jeg er en 74-årig praktiserende læge fra Nordjylland, som for helt nylig har måttet lukke min klinik i Sæby, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) valgte, at jeg skulle virksomhedsindskrænkes med øjeblikkelig virkning. Jeg skriver dette for at dele nogle overvejelser om vore arbejdsvilkår med mine kollegaer. Jeg er uddannet læge fra Aarhus Universitet. Jeg har arbejdet på medicinske, gynækologiske og kirurgiske sygehusafdelinger, arbejdet på alkoholambulatorium m.m., før jeg valgte at blive praktiserende læge. Har senere bl.a. været ekstern lektor...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement