Hudlæge på Aarhus Universitetshospital erklæret rask for corona

Hudlæge på Aarhus Universitetshospital erklæret rask for corona En hel afdeling Aarhus Universitetshospital har i 14 dage været lagt ned på grund af coronakarantæne til næsten alle afdelingens læger. I dag er alle tilbage på arbejde.

Som den tredje dansker blev en dansk læge på afdelingen for Hud- og Kønssygdomme på Aarhus Universitetshospital den 29. februar testet positiv for coronasmitten, men ifølge hospitalet er lægen i dag tilbage på arbejde og er rask.

»Den læge, der blev testet positiv for Covid-19, er erklæret rask,« oplyser hospitalet.

Lægen blev smittet med corona-virus på en konference i München af en italiener, og i den forbindelse blev 22 ud af afdelingens 26 læger læger, der havde været i kontakt med ham, sat i hjemme-karantæne indtil i fredags. Men i dag er afdelingen fuldtallig.

»Alle lægerne er tilbage og ingen er positive for Covid-19,« oplyser hospitalet desuden.

Afdelingen har ca. 100 ambulante patienter om dagen, og har været hårdt ramt af de mange læger i karantæne

»På en så relativt lille afdeling er det en voldsom belastning, når så mange læger bliver sat i karantæne. Både for de patienter, hvis tid bliver skubbet til et senere tidspunkt, for de få læger, der stadig er på arbejde, og for de læger, der er sendt hjem i karantæne,« sagde Claus Thomsen.

Skriv kommentar