COVID-19-pandemien forstærkede den sociale ulighed i kræftscreening
Foto: Helle Brandstrup Larsen

COVID-19-pandemien forstærkede den sociale ulighed i kræftscreening Lavindkomstgruppernes i forvejen lave deltagelse i nationale kræftscreeningsprogrammer blev forstærket under COVID-19 pandemien. Det viser undersøgelser fra Regionernes Kliniske kvalitetsudviklingsprogram, RKKP.

Nedlukningen af samfundet og sundhedsvæsenet under den første bølge af COVID-19-pandemien i foråret 2020 betød et markant fald for deltagelsen i de tre nationale kræftscreeningsprogrammer for tarmkræft, brystkræft og livmoderhalskræft. Men efter et år var deltagerniveauet tilbage på niveauet i årene inden pandemien. De inviterede borgere til screeningsprogrammerne ‘udskød’ med andre ord blot deres screeninger. Det viser resultaterne af en række undersøgelser, som Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) står bag. Resultaterne fra RKKP viser, at ikke alene kom deltagelsen op på...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind