Forskere kortlægger symptombyrden ved behandling af MPN-sygdomme
"Når patienter henvises med en sygdom inden for de myeloproliferative neoplasier, bør klinikerne i behandlingen af patienterne adressere ikke bare sygdommen, men også symptombyrden og livskvaliteten", siger Trine Knudsen.

Forskere kortlægger symptombyrden ved behandling af MPN-sygdomme Myeloproliferative neoplasier (MPN-sygdomme) kommer ofte med høj symptombyrde, der kraftigt kan påvirke livskvaliteten hos patienterne. Nu har danske forskere kortlagt, hvordan forskellige behandlinger påvirker symptombyrden i den ene eller anden retning.

Patienter med myeloproliferative neoplasier (MPN) døjer ofte under en tung symptombyrde med træthed og reduceret livskvalitet. Nu viser et nyt studie præsenteret på årets ASH, hvordan behandling med hydroxyurea eller pegyleret interferon alfa påvirker symptombyrden og livskvaliteten hos denne patientgruppe. Forskningsresultatet gør det lettere for patienter i samråd med deres læge at tage stilling til en mere individualiseret behandling. »Når patienter henvises med en sygdom inden for de myeloproliferative neoplasier, bør klinikerne i behandlingen af patienterne adressere ikke bare sygdommen,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind