"Det er positivt, at det er første gang, at vi ser et studie, hvor en ny behandling giver en bedre overlevelsesgevinst, end man har set med kemoimmunterapi for denne gruppe af patienter med CLL og betydelig komorbiditet,« siger Carsten Niemann.

Opfølgning på GLOW-studiet: Større indsigt i optimal behandlingsstrategi ved CLL Behandling af IGHV-muteret eller IGHV-umuteret kronisk lymfatisk leukæmi med enten ibrutinib plus venetoclax eller klorambucil plus obinutuzumab kommer med hver deres aftryk på sammenhængene mellem minimal restsygdom og progressionsfri overlevelse. Det viser en opfølgning på GLOW-studiet, der præsenteret på årets ASH.

Hos patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) er der en sammenhæng mellem minimal restsygdom (MRD) og den progressionsfrie overlevelse ved behandling med kemoimmunterapi. Behandling med ibrutinib plus venetoclax giver et meget stabilt MRD-niveau, og en stor del af de patienter, som opnår uMRD, ser ud til at kunne holde det over tid. Carsten Niemann, overlæge Afdeling for Blodsygdomme, Rigshospitalet Det samme gælder, når behandlingen hedder venetoclax plus obinutuzumab, altså at mindre sygdomsrest efter endt behandling giver bedre progressionsfri overlevelse. Nu...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement