Sammenhæng mellem miltens størrelse, funktion og røde blodcellers evne til at ændre form ved seglcelleanæmi Forskere bekræfter i dansk studie præsenteret på ASH sammenhængen mellem røde blodcellers manglende elasticitet hos personer med seglcelleanæmi og beskadigelse af milten. Lægemidler kan måske afbøde beskadigelse af milten, siger læge og forsker bag studiet.

Ved seglcelleanæmi er de røde blodcellers evne til at ændre form påvirket. Netop evnen til at ændre form er en vigtig biologisk funktion, både når det kommer til de røde blodcellers mulighed for at komme rundt i kroppen og helt ud i de små blodkar, men også når de røde blodceller skal gennem miltens filtre. Nu viser et nyt forskningsresultat, at ved seglcelleanæmi resulterer de røde blodcellers manglende elasticitet i, at milten stopper til. Det påvirker både miltens størrelse og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind