Carsten Niemann
Foto: Sybille Hildebrandt

ASH: Kunstig intelligens kan støtte hæmatologer i behandlingsvalg til CLL-patienter Mange variabler spiller ind i, hvad der vil være den bedste behandling til individuelle patienter med kronisk lymfatisk leukæmi. Kunstig intelligens kan hitte hoved og hale i variablerne og pege på, hvem der er i høj risiko for alvorlige bivirkninger ved den givne behandling, og hvem der er i lav risiko viser dansk forskning præsenteret på ASH.

Forskere fra blandt andet Rigshospitalet har udviklet en model, der kan assistere hæmatologer i deres behandlingsvalg til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL). Modellen er baseret på kunstig intelligens og kan opdele patienter med CLL i en højrisikogruppe og en lavrisikogruppe i forhold til risikoen for alvorlige bivirkninger, for eksempel infektioner, i forbindelse med kræftbehandling. Ifølge en af forskerne bag udviklingen af modellen er det meningen, at modellen med tiden ikke bare kan fortælle læger, om en patient har høj...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind