Venetoclax bør foretrækkes over klorambucil til bestemt CLL-patientgruppe
"Det er klart, at når man skal tage noget hver eneste dag resten af livet, stiger omkostningen, og derfor er tidspunktet for sygdomsprogression med til at drive prisen per patient opad,« forklarer Matilde Slot.

Venetoclax bør foretrækkes over klorambucil til bestemt CLL-patientgruppe Omkostningseffektivitetsanalyse af de bedste behandlinger til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi peger på, at det også kan betale sig at tilbyde venetoclax plus obinutuzumab frem for klorambucil plus obinutuzumab som førstelinjebehandling til patienter uden del17p/TP53-mutation. Analysen er præsenteret på årets ASH.

I Danmark har Medicinrådet trukket en streg i sandet og sagt, at det ikke kan anbefales at tilbyde patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) uden del17p/TP53-mutation den nyeste behandling i første linje med venetoclax plus obinutuzumab frem for klorambucil plus obinutuzumab. Behandlingen med venetoclax anbefales ellers til patienter med del17p/TP53-mutation, men det bør ifølge et nyt dansk studie laves om til også at inkludere patienter uden del17p/TP53-mutation. Omkostningen ved at tilbyde venetoclax plus obinutuzumab til patienter uden del17p/TP53-mutation er –...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind