»Det er fint, at der findes fællesskaber online med information og vidensdeling omkring psykiske lidelser. Det er der mange børn og unge, der kan få noget positivt ud af,« siger ungementor i Region Hovedstadens Psykiatri, Kamilla Føns Pedersen.

Ingen grund til panik over TikTok-videoer om psykiske lidelser På det sociale medie TikTok trender videoer om tegn på psykiske lidelser som ADHD og angst blandt børn og unge. Flere eksperter er bekymrede, men ifølge Nina Tejs Jørring, forperson for Børne- og Ungdomspsykiatrisk selskab, er det ikke TikTok-videoerne, der skal bekymre os.

På TikTok florerer tusindvis af videoer om tegn på psykiske lidelser. Og de bliver set af børn og unge. I en af de populære videoer fortæller en ung kvinde med ADHD om, hvordan hun har svært ved at sidde stille og ofte glemmer, hvorfor hun gik ind i et rum.        »Det er ikke TikTok-videoerne, vi skal være bekymrede for. Men hvorfor børn og unge tror, at de fejler noget. Det er der, vores fokus skal hen,« siger Nina Tejs Jørring,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement