Psykiatrien kan mindske brugen af tvang markant
»Vi skylder mennesker ramt af psykisk sygdom og deres familier at sikre tilstrækkelig kapacitet til at behandle alle, der har behov for det. Derfor ønsker vi ligestilling mellem behandlingen af psykiske og fysiske lidelser,« siger overlæge i psykiatri og næstforperson i Dansk Psykiatrisk Selskab, Lene Høgh.

Psykiatrien kan mindske brugen af tvang markant En ny rapport fra Sundhedsstyrelsens viser, at tvang fortsat er meget udbredt over for mennesker med svær grad af psykisk lidelse. Dansk Psykiatrisk Selskab mener, at mere personale kan reducere brugen af tvang ved brug af bælte med over 60 pct.

Lene Høgh er frustreret. Som overlæge i psykiatri og næstforperson i Dansk Psykiatrisk Selskab har hun i årevis indtrængende bedt politikerne om flere penge til de psykiatriske afdelinger for at mindske brugen af tvang. Børn, unge og voksne oplever stadig hyppigt tvang i psykiatrien, selv om vi præcist ved, hvad der skal til for at reducere antallet af tvangsforanstaltninger Lene Høgh, overlæge, Dansk Psykiatrisk Selskab Hun var som overlæge med i et tre-årigt projekt på seks psykiatriske afdelinger med ‘bæltefrie...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind