Fischer om tilbageviste skizofrene: Hospitalets forklaring holder ikke

Fischer om tilbageviste skizofrene: Hospitalets forklaring holder ikke Charlotte Fischer (rad.) regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden, køber ikke hospitalets forklaring på, hvorfor det henviser til det amerikanske diagnosesystem DSM5 i tilbagevisninger af henvisninger. Hun stiller nu en stribe spørgsmål til direktionen.

Hvordan kan den centrale visitation i Region Hovedstadens Psykiatri afvise en patient under henvisning til, at diagnosen simpel skizofreni er afskaffet i det amerikanske diagnosesystem DSM5, når man i Danmark følger WHO’s klassifikationssystem ICD10? Det er et af de mange spørgsmål, som dukkede op hos det radikale regionsmedlem Charlotte Fischer, da hun i fredags læste Dagens Medicins artikel om bekymrede læger, der oplevede, at hospitalet gang på gang afviste deres henvisninger på udredning af deres svært psykisk syge patienter. Indholdet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind