Bred aftale om en 10-årsplan for psykiatrien er på plads
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Bred aftale om en 10-årsplan for psykiatrien er på plads 10-årsplanen for psykiatrien er landet. Den byder på en ‘her og nu-pakke’ og fem prioriterede indsatser herunder børn og unge. Planens finansiering kritiseres af Lægeforeningen, og Dansk Psykiatrisk Selskab kalder det for en 'Psykiatriplan 1'.

Nu er den her. Endelig, fristes man næsten til at sige. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har netop præsenteret en ny 10-årsplan for psykiatrien som en bred politisk aftale. Sundhedsstyrelsen udgav i januar et fagligt oplæg, og det har dannet kimen til planen, der blandt andet indeholder en ‘her og nu-kapacitetspakke’, hvor der er ressourcer til 100 ekstra ansatte med målet om at nedbringe stigende ventetider og bidrage til overholdelse af udrednings- og behandlings­rettighederne. »Psykisk sygdom rammer næsten alle familier, og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind