Fem personer indlagt til observation for ny virus Nyopdaget coronavirus tilhører samme virusgruppe som sars og kan forårsage alvorlig luftvejssygdom.

Fem patienter blevet indlagt på Odense Universitetshospital (OUH) til nærmere observation for symptomer på smitte med et nyt coronavirus, som kan forårsage alvorlig luftvejssygdom. Det skriver hospitalet på sin hjemmeside.

Coronavirus findes flere varianter, som normalt giver almindelig forkølelse og kun sjældent medfører mere alvorlige infektioner.

Det ny coronavirus er fundet hos patienter i udlandet, der har rejst i Saudi Arabien eller Qatar, og tilhører samme virusgruppe som SARS coronavirus, men er dog forskelligt fra dette. I England er den nye  coronavirus fundet en patient, som er indlagt på et hospital i England med alvorlig lungesygdom og påvirket nyrefunktion.

De fem indlagte på OUH holdes isolerede, indtil hospitalet i eftermiddag får de prøvesvar fra Statens Serum Institut, der skal afgøre om de fem patienter er smittede med det nye coronavirus.

Ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på OUH, Svend Stenvang Pedersen, oplyser til TV 2, at patienterne er stabile og ikke særligt syge.

Statens Serum Institut anbefaler, at personer, som har været i Qatar eller Saudi Arabien, og som indenfor 10 dage efter hjemkomst får feber og luftvejssymptomer i form af hoste, åndenød eller vejrtrækningsbesvær bør kontakte læge telefonisk, og oplyse om nylig rejse.

Inkubationstiden for det ny coronavirus er ikke klarlagt, men formodes at være 7-10 dage. Ingen af de personer, som har været i tæt kontakt med tilfældet fra England, har efterfølgende udviklet symptomer.

Skriv kommentar