Undersøgelsen er udført på Nykøbing Falster Sygehus og bygger på ugentlige data fra Sundhedsdatastyrelsen om antal screeninger for livmoderhalskræft og brystkræft i perioden 2017 til 2021.

Screeningsaktivitet blev opretholdt under pandemien Kortvarigt dyk i antallet af screeningsundersøgelser for bryst- og livmoderhalskræft i 2020 blev hurtigt genoprettet, viser undersøgelse fra Center for Epidemiologisk Forskning.

Som et af få lande valgte Danmark at opretholde screeningsundersøgelser for kræftsygdomme under COVID-19-pandemien. Og en undersøgelse viser nu, at pandemi og efterfølgende lockdown i sundhedsvæsenet kun betød et kortvarigt fald i screeningsaktiviteten. Læge og ph.d.-studerende Mette Hartmann Nonboe, Center for Epidemiologisk Forskning, Nykøbing Falster Sygehus, står bag undersøgelsen. Erindringsbreve havde effekt Mette Hartmann Nonboe skelner mellem aktiviteten for brystkræftscreening og aktiviteten for screening for livmoderhalskræft, hvor deltagelsen også forud for pandemien var faldende. »For brystkræft skete der et fald...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement