Dagligt får vi henvendelser fra udenlandske kolleger. Der er tale om en blanding af håbefulde, desperate, entusiastiske og opgivende mails og breve. Fælles for dem er, at de udenlandske læger søger en evalueringsansættelse, som svarer til den kliniske basisuddannelse, de dansk uddannede læger gennemgår. Graden af desperation er tydeligt stigende, efterhånden som antallet af afslag stiger for den enkelte. Det store problem for ansøgerne er, at mange af de relevante afdelinger for disse ansættelser ikke har muligheden – primært af...

Læger: Væk med unødigt bureaukrati for udenlandske kolleger Regeringen og Folketinget må sætte turbo på at løse problemet med årelange ventetider for udenlandske læger, der ønsker at arbejde i Danmark, skriver Camilla Noelle Rathcke, formand for Lægeforeningen, forud for dagens samråd i Sundhedsudvalget.
Skriv en kommentarFilosof: Da tvangen kom ind ad bagdøren Vaccination mod COVID-19 nærmer sig en form for pression, og det er blevet stadig sværere at være vaccineskeptiker, skriver Per Betzonich-Wilken, dr.phil. og censor ved lægeuddannelsen.
3 kommentarer
Anders Kühnau: Jeg melder pas til dit forsøg på at gøre en faglig strid til en politisk strid Debatten om lavdosis CT er resultatet af en årelang faglig strid, som rækker langt ud over Region Midtjylland – og som kun kan afgøres af Sundhedsstyrelsen skriver Anders Kühnau (S), formand for Region Midtjylland, i et svar til Ulrich Fredberg.
3 kommentarer
Du er nået til breaking point, Anders Kühnau Sundhedsstyrelsen, deres rådgivere i Dansk Lunge Cancer Grupper og stort set alle fagfolk har taget afstand fra Region Midtjyllands uofficielle fortolkning af henvisningskriterierne til lungekræftpakken, skriver læge og professor Ulrich Fredberg, der opfordrer regionsrådsformand Anders Kühnau til at handle.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen styrer stadig stædigt uden om sit ansvar Nu må Sundhedsstyrelsen stoppe med at snakke udenom og sluge de nødvendige kameler, så vi kan komme videre, for det er svært at være praktiserende læge i den nuværende situation, skriver overlæge Klavs Würgler Hansen.
2 kommentarer
New Public Management i den danske version er godt på vej til at paralysere sundhedsvæsenet Den aktuelle sag på Aarhus Universitetshospital om HIPEC-operationerne og en generel konstruktion i det danske sundhedsvæsen – akutafdelingerne – viser, at sundhedsvæsenet er en kolos på de lerfødder, der er konstrueret ud fra principper fra New Public Management. Historiske fejltagelser i sundhedsplanlægning og den aktuelle kvalitet i byggestyringen af de såkaldte supersygehuse gør kun situationen værre, skriver læge Niels Boye.
Skriv en kommentar
13 år gammel vejledning er håbløs som lægefagligt redskab KRONIK: DSAM har sammen med to sagkyndige fra Styrelsen for Patientklager (STPK) set på vejledningen om atypiske brystsmerter i forbindelse med dens brug i patientklager. Vejledningen er upræcis og risikerer at vælte sundhedsvæsenet, hvis lægerne bruger den ordret.
4 kommentarer
Mikkel Rasmussen: Hvis ikke nu, hvornår så? DEBAT: Den politiske stilhed har længe været larmende til trods for, at det igen og igen viser sig, hvorfor der er behov for handling i psykiatrien. I kølvandet på en intensiveret debat og efter pres fra flere partier begynder forhandlingerne om en 10-årsplan nu 24. august. Dette momentum skal forløses, for meget håb er koblet op på troen på, at nu er det nu skriver Mikkel Rasmussen.
Skriv en kommentar
Poul Videbech og Gitte Ahle: Man får ikke en Lamborghini, hvis man kun vil betale for en Trabant Det haster med at realisere Sundhedsstyrelsens 10-årsplan for det psykiatriske område. Psykiatrien bør styrkes, fordi vi fra rapporter og videnskabelige undersøgelser ved, at behandles psykisk sygdom ordentligt med den tid, det kræver, er der glimrende resultater. I det modsatte tilfælde kan det i værste tilfælde ende med grov kriminalitet, misbrug og selvmord.
3 kommentarer