Det europæiske lægemiddelagentur EMA vil gennemføre en større undersøgelse af sklerosepræparatet Tysabri, som mistænkes for at koste mange af patienterne den invaliderende eller dødelige hjerneinfektion, PML. Nye videnskabelige resultater tyder på, at den sjældne hjerneinfektion PML (progressiv multifocal leukoencephalopathy) er en mere hyppig bivirkning end tidligere antaget hos patienter i Tysabri-behandling. Samtidig kan det være nødvendigt at ændre på, hvordan og hvor ofte man tester for PML, når patienterne er i behandling med Tysabri, skriver EMA i en update på...

»Det generer mig ikke, hvis jeg har trådt nogle ledelser og STPS over tæerne« Torben Mogensen og Beth Lilja satte i kronikken ‘Vi har fejlet big time’ i Dagens Medicin tilbage i januar spørgsmålstegn ved patientsikkerhedsarbejdet på hospitalerne, som de mener er kørt helt af sporet. Kronikken fik flere førende patientsikkerhedsarbejdere til at reagere. Her svarer de to forhenværende vicehospitalsdirektører på kritikken.
1 kommentar
Svar fra styrelse om tolkegebyr skaber flere spørgsmål Efter lang ventetid har Johan Ludvig Reventlow fået svar fra Styrelsen for Patiensikkerhed på sit bekymringsbrev om tolkegebyr. Men svaret skaber flere spørgsmål, end det opklarer, mener den praktiserende læge.
3 kommentarerStyrelsen for Patientsikkerhed skal tjekke Sundhedsplatformen Flere læger mener, at medicinmodulet i Sundhedsplatformen kan være en trussel mod patientsikkerheden. På bl.a. den baggrund, vil Styrelsen for Patientsikkerhed undersøge Sundhedsplatformen.
Skriv en kommentarEMA undersøger årsager til fejldosering af gigtmiddel Stadig flere indrapporterede tilfælde af overdosering med methotrexat får nu det europæiske lægemiddelagentur EMA til at iværksætte en undersøgelse, som skal klarlægge metoder til at forebygge de alvorlige og ofte fatale tilfælde af fejldosering.
Skriv en kommentarPræhospital leder: Klagesager bør vurderes af sagkyndige med relevant baggrund Jurist i det præhospitale beredskab i Region Hovedstaden måtte søge aktindsigt for at få afklaret, at afgørelse i klagesag omkring et meningitisdødsfald var truffet af en kontorchef, der er speciallæge i samfundsmedicin.
1 kommentar
Styrelsen underkender udtalelser fra tre sagkyndige i klagesag Tre speciallæger fandt ingen grund til at kritisere hændelsesforløbet ved et meningitisdødsfald. Men i sin endelige afgørelse nåede Styrelsen for Patientsikkerhed frem til den modsatte konklusion. »Jeg har været meget rystet og forarget,« siger en af de tre sagkyndige, Jane Gregersen.
28 kommentarer
Henrik Dibbern: Kravene oppefra opleves simpelthen ikke som relevante Ansvaret ligger hos de politikere, der ud fra nogle overordnede ideologiske dagsordener begynder at lave regler og styring af et system, de jo ikke forstår, mener den tidligere PLO-formand.
Skriv en kommentar
Frede Olesen: Opgør med automatreaktioner fra det politiske system Systemet dukker hovedet for meget og halshugger de enkelte individer, mener Frede Olesen.
Skriv en kommentar
Anne Mette Dons: Alt er smidt ud med badevandet Styrelsen for Patientsikkerhed virker ikke til at have forståelse for den virkelighed loven skal agere i, mener den tidligere chef i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentar
Henrik Sillesen: Nogle gange er medicinsk handling vigtigere end dokumentation Hvis man arbejder i en system, der vægter dokumentation højere end faglighed, så bliver det svært, mener klinikchef Henrik Sillesen
Skriv en kommentar
Michael Dupont: Det er mange års opsparet vrede over mistillidsdagsordenen Problematikken er det misforhold, der er mellem den aktuelle virkelighed, vi arbejder i og så de regler og forordninger, der tordner ned over os, mener næstformand i Lægeforeningen.
Skriv en kommentar