Præhospital leder: Klagesager bør vurderes af sagkyndige med relevant baggrund Jurist i det præhospitale beredskab i Region Hovedstaden måtte søge aktindsigt for at få afklaret, at afgørelse i klagesag omkring et meningitisdødsfald var truffet af en kontorchef, der er speciallæge i samfundsmedicin.

Det vakte undren i ledelsen af det præhospitale akutberedskab i Region Hovedstaden, da det blev klart hvem i Styrelsen for Patientsikkerhed, der havde lavet den endelige vurdering af beredskabets indsats i forbindelse med et af de meget omtalte meningitisdødsfald i regionen. For hvorfor havde Styrelsen for Patientsikkerhed valgt at lade en speciallæge i samfundsmedicin, frem for en sagkyndig speciallæge med relevant klinisk erfaring, vurdere en klagesag over det sundhedsfaglige forløb i forbindelse med den præhospitale indsats, spørger Peter Berlac. Han...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind