»Det peger på, at det vil give mening at undersøge denne signalvej yderligere, for hvis vi forstår den, og hvorfor der er en overrepræsentation af medfødte genetiske fejl i denne signalvej hos patienter med lungehindekræft, kan det pege på fremtidige mål for behandling,« siger Laïla Belcaid.

Mange patienter med lungehindekræft har medfødte genvarianter associeret med kræft Lungehindekræft er typisk associeret med eksponering for asbest. Et nyt dansk studie viser dog, at en tredjedel af en gruppe patienter henvist til Fase 1 Enheden på Rigshospitalet med lungehindekræft også havde medfødte genvarianter, der ofte er associeret med udvikling af kræft.

Risikoen for udvikling af lungehindekræft er hovedsageligt associeret til asbesteksponering. Dog har studier det seneste årti vist, at der hos en gruppe af patienter med lungehindekræft findes en genetisk disposition til udvikling af lungehindkræft.  Et nyt dansk studie offentliggjort i Lung Cancer viser nu, at der også er en klar kobling mellem lungehindekræft og medfødte genetiske varianter i gener associeret med udvikling af kræft. Opdagelsen giver forskere bedre indsigt i nogle af de signalveje, som har betydning for udvikling af...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement