Det bruger de sundhedfaglige organisationer på folkemødet

Det bruger de sundhedfaglige organisationer på folkemødet Årligt bruger sundhedsorganisationerne flere hundredetusinde kroner på at deltage i folkemødet på Bornholm. Det er en god investering, mener lægeformand.

200.000 kr. Så meget regner Overlægeforeningen med at have brugt på folkemødet 2019, der netop er sluttet i weekenden.

Men det er godt givet ud, for folkemødet er en unik mulighed for at mødes med de sundhedsfaglige aktører og få sin agenda på dagsordenen, siger formand for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz.

»Vores vurdering er helt klart, at det er pengene værd at tage på Folkemøde. Sådan som det ser ud lige nu, vil jeg tro, at vi også tager afsted næste år,« siger Lisbeth Lintz.

Hun kalder deltagelsen for interessevaretagelse, hvor der er mulighed for at debattere, netværke og få indflydelse på en måde, som ikke er mulig ved andre begivenheder. Efter hvert Folkemøde vurderer Overlægeforeningen, om afkastet er større end udgiften.

»Skulle vi komme til, at det ikke er pengene værd, så tager vi ikke afsted,« siger Lisbeth Lintz.

Effekt er ukendt

Det er dog ikke alle, der er enige i, at det er pengene værd at deltage i folkemødet. Bl.a. valgte Herning, Lemvig og Viborg kommuner ikke at møde op i år, da de fandt overnatning for dyr. Der er heller ingen dokumentation for, hvad deltagerne får ud af et besøg på solskinsøen.

»Det eneste konkrete, de får ud af det, er, at politikere og embedsmænd får en tur ud af det. De kan få noget inspiration og nogle gode ideer,« siger kommunalforsker og chefforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch til DR.

Overordnet er forskeren tvivlende omkring, om folkemødet skulle give noget helt særligt og anderledes, end hvad man kan få andre steder. Han ser det mere som en frynsegode for de ansatte.

Set i forhold til det relativt beskedne beløb, vi bruger, får vi nok ud at det.

Bente Hyldahl Fogh, direktør i Lægeforeningen

Folkemødet er et såkaldt touchpoint

Lægeforeningen har i år et budget på ca. 150.000 kr, og ifølge Bente Hyldahl Fogh, direktør i Lægeforeningen, er det helt entydigt, at Lægeforeningen skal bruge de penge for at være til stede på folkemødet.

»Folkemødet er et såkaldt “touchpoint”, hvor stort set alle beslutningstagere inden for sundhedsvæsnet er til stede. Medlemmerne har desuden en forventning om, at vi er synlige og aktive. Hvis Lægeforeningen skal varetage lægernes interesser skal vi også være til Folkemøde. Set i forhold til det relativt beskedne beløb, vi bruger, får vi nok ud at det. Ikke mindst fordi, vi har deltaget i 28 debatter,« siger Bente Hyldahl Fogh.

Men hvad har medlemmerne af Lægeforeningen konkret fået ud af, at I har været til folkemødet?

»Vi har haft fokus på de pressede økonomiske forhold i sundhedsvæsenet og lægers retssikkerhed. Men det er også vigtigt at huske på, at interessevaretagelse ikke kan gøres op på et enkelt folkemøde, eller et enkelt møde på Christiansborg eller et enkelt debatindlæg, men er summen af det hele. Det er det lange seje træk og derfor indgår vores tur til folkemødet også som en del af den indsats. Derfor kommer vi med stor sandsynlighed også til næste år. Men det er klart, at vi hele tiden skal være opmærksomme på, at udbyttet står i et rimeligt forhold til ressourcerne,« siger Lægeforeningens direktør.

Skriv kommentar