»Vi begynder med at teste på grise, hvilket allerede er et gevaldigt trin op af stigen til sammenligning med traditionelle vaccinestudier, der ofte er baseret på mus på til en start. Derefter vil vi være klar til at teste i mennesker,« siger ph.d-studerende Kristian Stærk om OUH's samarbejde med virksomheden GlyProVac om at udvikle en vaccine mod blærebetændelse.

Forskere får millioner til udvikling af vaccine mod blærebetændelse Danske forskere har fået en bevilling fra EU på ca. en mio. euro til at udvikle en vaccine mod blærebetændelse. Målet er at nedbringe mængden af blærebetændelser for de mest udsatte.

En EU-bevilling med et samlet budget på ca. en mio. euro går til danske forskere på Odense Universitetshospital og en lille startup-virksomhed fra Odense, som vil udvikle en ny vaccine mod blærebetændelse. Bevillingen kommer på baggrund af holdets ansøgning, som blev rangeret som nr. 4 ud af 587 ansøgninger. »At få så høj en rangering er enormt flot, og det er en blåstempling af projektet. Ansøgningerne bliver bl.a. vurderet på teamet bag, om projektet kan lade sig gøre – altså...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement