Biomarkører kan være med til at forudsige forløbet hos skrøbelige ældre med kræft Resultater fra NORDIC9-studiet viser, at let tilgængelige og almindelige biomarkører kan hjælpe læger med at lave en prognose for deres ældre patienter med tyk- og endetarmskræft. Hos cirka 20 pct. af patienterne er nytteværdien af kemoterapi tvivlsom, siger overlæge og forsker.

Når læger skal have en samtale med en ældre, sårbar eller skrøbelig kræftpatient om prognosen og det videre behandlingsforløb, giver det mening at skele til forskellige biomarkører målt i en blodprøve. Det er konklusionen i et nordisk studie, hvori forskere har undersøgt den prognostiske værdi af forskellige biomarkører hos specielt sårbare ældre patienter med kræft. Resultatet af forskningen viser, at forhøjede niveauer af de målte biomarkører er associeret med kortere overlevelse. Derfor kan det ifølge en af forskerne bag studiet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind