Betaling for rygestop betaler sig
»Det positive er også, at det ikke kun virkede, mens de sad på rygestopkurserne og blev betalt for at holde sig røgfri, men stadig havde effekt et år efter,« siger Charlotta Pisinger, professor i tobaksforebyggelse, der er en forskerne bag det nye studie.

Betaling for rygestop betaler sig Et randomiseret forsøg med seks danske kommuner viser, at selv et mindre økonomisk incitament til at stoppe med at ryge har en betydelig effekt. Efter et år havde personer, der fik en økonomisk belønning for et rygestop, 60 pct. højere odds for at være røgfri end personer i kontrolgruppen. Værd at overveje, siger professor i tobaksforebyggelse, der står bag studiet.

Hvis rygere bliver belønnet med selv et mindre beløb fordelt over seks uger, er der større chance for, at de er røgfri efter et år. Det viser et dansk studie. Vores studie viser, at en økonomisk belønning virker og kan implementeres i kommunerne lige nu Charlotta Pisinger, professor, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse Seks danske kommuner har medvirket i det randomiserede forsøg ‘Rigere uden røg’, hvor tre af kommunerne fik 100.000 kr. til hvervekampagner til eksisterende kommunale rygestopkurser, mens...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind