Australske forsker begynder første humane forsøg med genterapi mod type 1-diabetes Genterapi får immunforsvaret til at acceptere transplanterede insulinproducerende celler, så de kan erstatte de celler, som er blevet nedbrudt ved type 1-diabetes. Nu påbegynder australske forskere verdens første forsøg med genterapi mod lidelsen.

Forskere fra Garvan Institute of Medical Research i Australien har fået tilladelserne og økonomien på plads til at igangsætte verdens første forsøg med behandling af personer med type 1-diabetes med genetisk modificerede bugspytkirtelceller med det formål at genskabe bugspytkirtlens insulinproduktion. Det skriver Garvan Institute of Medical Research i en pressemeddelelse. Vi har arbejdet på denne forskning i 20 år, og det er fantastisk at se, at vi nu er så tæt på at oversætte forskningen til brug i mennesker Shane...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind