Kirsten Nørgaard, overlæge og forskningsleder, Steno Diabetes Center Copenhagen samt professor på Københavns Universitet.

Automatisk insulinpumpe giver klart den bedste blodsukkerkontrol: »Vi kan ikke forsvare at anvende almindelige insulinpumper mere« Automatisk insulinpumpe, som selv justerer insulindosis baseret på kontinuerlig blodsukkermåling, giver personer med type 1-diabetes den klart bedste kontrol med deres blodsukker, viser nyt dansk studie. Vi kan ikke forsvare at anvende almindelige insulinpumper mere, siger forsker.

Anvendelsen af automatiske insulinpumper kommer med 10 gange så stor chance for at opfylde alle glukosebehandlingsmål sammenlignet med behandling med injektionsterapi og en kontinuerlig glukosemåler uden alarmer. Vi kan ikke forsvare at undlade at bruge den her kombination, når vi ser de her resultater Kirsten Nørgaard, overlæge og forskningsleder, Steno Diabetes Center Copenhagen samt professor på Københavns Universitet Det er konklusionen på et stort dansk studie, som i data fra den virkelige verden viser, hvor meget bedre en automatisk insulinpumpe...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement