Foto: Lars Andersen

Antidepressiv medicin: De uvidenskabelige retningslinjer og deres konsekvenser Det er ikke unormalt for langtidspatienter, at udtrapning af antidepressiv medicin tager 1-2 år, men sådan beskrives abstinenserne ikke i de kliniske retningslinjer. Der er meget, vi endnu ikke ved om udtrapning af psykofarmaka, så ydmyghed og lydhørhed over for, hvad patienten siger er altafgørende.

Der er noget galt med kommunikationen mellem forskning og praksis i dansk psykiatri, og det går ud over patienterne. Særligt vedrørende lægemiddelafhængighed og abstinenser ved antidepressiv medicin står det slemt til med forskellen mellem, hvad vi ved fra forskningen, og hvad der står i retningslinjerne og patientvejledningerne. Udfordringen er åbenlys: Hvordan adskiller vi abstinensdepressioner fra regulære tilbagefald, når symptomerne kan være de samme? Konsulterer man forskningen, ser man, at abstinenserne ved udtrapning af antidepressiva praktisk talt er de samme som...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind