Amerikansk hæder til KU-forskere
For deres arbejde med diabetes modtager professor Jens Juul Holst og professor Juleen R. Zierath, begge fra Københavns Universitet, stor international hæder som modtagere af priser uddelt af American Diabetes Association.Foto: Ricky John Molloy og Aske Rif Torbensen

Amerikansk hæder til KU-forskere American Diabetes Association tildeler Jens Juul Holst 'Banting Medal for Scientific Achievement Award' for sin banebrydende forskning og Juleen R. Zierath modtager 'Harold Rifkin Award' for sit personlige engagement i kampen mod diabetes. Begge forskere er fra Københavns Universitet.

Fornem hæder til KU-forskere, der modtager anerkendende priser fra den amerikanske diabetesorganisation American Diabetes Association (ADA). Priserne gives til enkeltpersoner for deres særlige bidrag til den internationale kamp mod diabetes.

Jens Juul Holst, professor ved Biomedicinsk Institut, har i mere end 30 år været i spidsen for sit felt, og er én af Europas mest citerede forskere med mere end 3.500 årlige citationer og flere end 1.800 publiceringer i videnskabelige tidsskrifter. Det er den flotte karriere, han nu bliver anerkendt for.

»Det er en utrolig ære at modtage prisen. Nærmest drømmeagtigt. Det her er verdensmesterskabet i diabetes, og det er således en flot række af folk, jeg kommer i gruppe med. Jeg er ikke diabetolog i klassisk forstand, da jeg har arbejdet med metabolismen omkring sygdommen. Så det er meget anerkendende at komme med her,« siger han.

Jens Juul Holst modtager ADA’s højeste hæder, Banting Medal for Scientific Achievement Award. Prisen uddeles hvert år til enkeltpersoner, der gennem en hel karriere har skabt betydelige, forskningsmæssige bidrag til diabetesforskning. Med æren følger 20.00 dollars.

Juleen R. Zierath, direktør og professor ved Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research, bliver hædret for den personlige indsats, hun har lagt i at udbrede viden om diabetes. Udover ansættelsen ved KU, er hun også tilknyttet Karolinska Institutet, Stockholm, er tidligere præsident for European Association for the Study of Diabetes, redaktør for tidsskriftet Diabetologia og initaitivtager til European Diabetes Forum og Young Diabetes Academy.

Den utrættelige indsats for at skabe større forståelse omkring diabetes bliver belønnet med fortjenesteprisen Harold Rifkin Award, der hvert år uddeles til enkeltpersoner, hvis personlige indsats har øget den internationale bevidsthed om diabetes som lidelse. Med prisen følger 3.000 dollars.

»Jeg er meget optaget af at samle interessenter, organisationer, forskere og folk fra industrien, så vi kan arbejde sammen. Det er et forsøg på at finde ud af, hvordan vi bedst muligt tjener det overordnede formål, nemlig at forbedre behandlingsmulighederne for diabetikere og øge opmærksomheden om sygdommen hos befolkningen,« siger Juleen R. Zierath og fortsætter:

»Jeg mener, vi har et ansvar over for samfundet, og at vi alle kan være med til at gøre en forskel.«

Udover det store personlige engagement, har Juleen R. Zieraths forskning været med til at udvikle behandlingen af type 2-diabetes.

Skriv kommentar