Annette Kjær Ersbøll
»Det er bekymrende, fordi det bør være helt standard, når folk bliver indlagt med de givne diagnoser. 10 pct. er et stort tal, fordi det tal burde være nul,« siger Annette Kjær Ersbøll.

Alt for få danskere med åreforkalkningssygdom kommer i kolesterolsænkende behandling En stor dansk opgørelse viser, at for få patienter indlagt med åreforkalkningssygdom får undersøgt niveauet af LDL-kolesterol i blodet. Alt for få kommer i relevant behandling, og alt for få opnår at få sænket niveauet af LDL til under de anbefalede grænseværdier. Det er bekymrende tal, siger forsker.

Der eksisterer en hel normal procedure for personer indlagt med åreforkalkningssygdom som stroke, blodprop i hjertet eller hjertekrampe: Patienterne skal have målt deres LDL-kolesterol, og er det for højt, skal det behandles ned med den rette kolesterolsænkende medicin. Selvom det egentlig lyder meget simpelt, er virkeligheden desværre den, at mange patienter slet ikke får målt deres LDL, halvdelen kommer ikke i relevant behandling og kun en lille del opnår rent faktisk at få deres LDL ned på det anbefalede niveau....

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement