GLP 1-receptoragonister og SGLT2-hæmmere kan redde hjerteliv Nyt studie fra England viser, at GLP 1-receptoragonister og SGLT2-hæmmere hver for sig sænker risikoen for hjerteproblemer og stroke. Kombinationen af lægemidlerne giver endnu større effekt.

Ny forskning kobler GLP 1-repctoragonister og SGLT2-hæmmere til mindre risiko for potentielt set alvorlige hjerteproblemer, herunder hjerteanfald, hjertesvigt og stroke hos personer med type 2-diabetes uden forudgående hjertesygdom. Omkring fire mio. mennesker i Storbritannien har type 2-diabetes, og en én ud af tre af dem kommer trist nok til at dø af en hjertekarsygdom Martin Rutter, professor, University of Manchester Det skriver University of Manchester i en pressemeddelelse. I studiet har forskerne sammenlignet risikoen for alvorlige hjertetilfælde eller stroke hos...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind