Malene Kærslund Hansen
»Non-HDL-kolesterol bliver ikke som standard rapporteret i laboratorieskemaet, om end det let kan udregnes fra et helt almindeligt kolesterolpanel,« siger Malene Kærslund Hansen.

Dansk forskning: Non-HDL-kolesterol kan være markør for hjertekarrisiko hos patiengruppe Non-HDL-kolesterol kan forudsige, hvilke personer med iskæmisk hjertesygdom og velreguleret LDL-kolesterol, der har en øget risiko for blodprop i hjertet, stroke eller død. Vi kan finde ud af, hvilke patienter der måske kan have gavn af en intensiveret forebyggende behandling, siger ph.d.-studerende.

Behandling med statiner er en af de mest benyttede og effektive behandlinger i verden til ikke bare at sænke kolesteroltallet (LDL-kolesterol), men også hjertekarrisikoen. Hos personer med iskæmisk hjertesygdom som har et velreguleret LDL-kolesterol bliver nogle dog stadig ramt af blandt andet en blodprop i hjertet eller stroke. Et nyt dansk studie viser nu, hvordan man blandt personer med iskæmisk hjertesygdom og velreguleret LDL-kolesterol kan identificere dem, der stadig har en forhøjet hjertekarrisiko. Opdagelsen har et meget klart klinisk potentiale,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement