I Aarhus fik 102 patienter en ny nyre i 2015, og i Odense blev der lavet 78 nyretransplantationer. Det er flere, end hospitalerne i de to byer nogensinde før har lavet, viser tal fra Scandiatransplant, en organisation, der står for at udveksle organer mellem de nordiske lande. Men mens lægerne i byerne vest for Storebælt satte rekord, gik det tilbage for Rigshospitalet i København. Her lavede lægerne 99 transplantationer i 2014, mens de i 2015 kun lavede 93. »Jeg...

To danske hospitaler er blandt de 20 bedste hospitaler i verden Flere af landets hospitaler er placeret på Newsweeks liste over de 250 bedste hospitaler i verden.
Skriv en kommentar
AUH er det 24. bedste hospital i verden ifølge Newsweek Aarhus Universitetshospital befinder sig i den globale top-25 ifølge det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek. Og er det 10. bedste hospital i Europa. Hospitalsdirektøren er meget tilfreds med målingen.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Gummistøvler betød julegaveforbud: Stor forskel på julegaver fra hospitaler Det er så vigtigt at vise anerkendelse for et hårdt stykke arbejde, siger hospitalsdirektør, der bruger 1,5 mio. kr. på julegaver. Et parti gummistøvler betød til gengæld forbud mod julegaver i en hel region.
2 kommentarer
Voldsomt mange danske bidrag til Europas største hæmatologikongres 28 danske forskere præsenterede deres forskning på årets kongres for European Hematology Association. Her kommer et udpluk af det, som de danske forskere tog med til Madrid.
Skriv en kommentar
Første myelomatose-patient behandlet med CAR-T i Danmark Onsdag 25. oktober har læger på Odense Universitetshospital behandlet den første danske patient med myelomatose med CAR-T-celleterapien ciltacel (Carvykti). Både Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet har fået akkreditering til i forsøgsøjemed at behandle patienter med myelomatose med denne potentielt set revolutionerende behandling.
Skriv en kommentar
Susanne Axelsen og Michael Dall om 2023: Tænk klogt – og vælg klogt NYTÅRSTALE: Prioritering er afgørende for, at vi har et godt og sammenhængende sundhedsvæsen – også i fremtiden. Så set fra vores perspektiver i LVS, Vælg Klogt, Behandlingsrådet og fra OUH skal 2023 byde på prioriteringer baseret på kloge valg og kloge tanker – for kun sådan sikrer vi, at Danmark får mere sundhed for pengene, skriver Susanne Axelsen og Michael Dall i årets første nytårstale.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Færre doser gav færre bivirkninger, men samme overlevelse Stoffet asparaginase står som en hjørnesten i behandlingen af akut lymfatisk leukæmi (ALL), men det belaster kroppen. Forskere fra Aarhus har stået i spidsen for et nordisk studie, som viser, at patienterne kan nøjes med færre doser end tidligere.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentarUrolog: For tidligt af lovprise brugen af Irovulfen Ny forskning i det ældre lægemiddel Irovulfen til behandling af blærekræft har gode takter, men det er alt for tidligt at lovprise projektet, siger eksperter.
Skriv en kommentar
Åben telefon: Spild af tid eller værdifuld information? Flere hospitalsdirektører har ’Åben Telefon’ for at tage snakke med patienter og pårørende. Men OUH har det ikke og lægeformand advarer mod at lade enkeltsager styre hospitalsdriften.
Skriv en kommentar