Dansk forskning: Færre doser gav færre bivirkninger, men samme overlevelse
Foto: Tonny Foghmar

Dansk forskning: Færre doser gav færre bivirkninger, men samme overlevelse Stoffet asparaginase står som en hjørnesten i behandlingen af akut lymfatisk leukæmi (ALL), men det belaster kroppen. Forskere fra Aarhus har stået i spidsen for et nordisk studie, som viser, at patienterne kan nøjes med færre doser end tidligere.

Ikke kun på Rigshospitalet bidrager forskere til at frembringe resultater med international impact inden for behandlingen af ALL. Overlevelsen er heldigvis god nu for denne sygdom, men der er stadig ting, vi mangler at undersøge. Derfor er samarbejdet blevet udvidet Birgitte Klug Albertsen, overlæge, Aarhus Universitetshospital  Det har et hold fra Aarhus Universitetshospital for nylig leveret et eksempel på. Det handler om lægemidlet asparaginase. Opdagelsen af, at asparaginase kunne bruges mod kræftceller ved ALL, strækker sig tilbage til 1960’erne. Kort...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind