»Vi har skannet patienterne for progressiv knoglesygdom og undersøgt dem for kæbenekrose, og vi kan ikke se forskel mellem grupperne i forhold til gode og dårlige kæber,« siger Thomas Lund.

Zoledronsyre i fire år reducerer knogleskader ved myelomatose uden at øge risikoen for kæbenekrose Nyt dansk studie viser, at behandling med zoledronsyre ud over to år reducerer risikoen for knogleskader hos patienter med myelomatose, uden at behandlingen i op til fire år kommer med øget risiko for kæbenekrose. Studiet kan være praksisændrende, siger forsker.

Myelomatose er kendetegnet ved at være enormt ødelæggende for knoglerne, og ved diagnose har 79 pct. af patienter med myelomatose knoglesygdom i form af lytisk knogledestruktion, mens 58 pct. oplever smerter forbundet med sygdommen. 90 pct. af patienterne med myelomatose oplever lytisk knogledestruktion under sygdomsforløbet. Det er velkendt, at behandling med zoledronsyre kan reducere progressiv knoglesygdom og øge livskvaliteten hos patienterne, men da zoledronsyre også er associeret med øget risiko for kæbenekrose, hvor kæben smuldrer, er behandlingen kun anbefalet i...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement