»Selvom vi ikke så en forskel i tiden til første sygdomsprogression, fandt vi alligevel en markant forskel i overlevelsen efter fem år,« siger Niels Abildgaard.

Ixazomib øger sandsynligheden for langtidsoverlevelse hos ældre og skrøbelige med myelomatose Internationalt studie med dansk deltagelse viser, at behandling af skrøbelige og ældre patienter med nydiagnosticeret myelomatose med aktiv vedligeholdelsesbehandling med ixazomib leder til markant forhøjet sandsynlighed for langtidsoverlevelse.

Behandling af ældre og skrøbelige patienter med myelomatose kan være en kompliceret affære, fordi de dårligt tåler højdosis kemoterapi, der er standardbehandlingen til yngre patienter. I et nyt internationalt forsøg, hvor danske patienter også er indgået, har læger i stedet behandlet denne skrøbelige patientpopulation med lave doser af en kombination af ixazomib (Ninlaro), thalidomid og dexamethason efterfulgt af vedligeholdelsesbehandling med ixazomib med det formål at undersøge, om vedligeholdelsesbehandling kunne forbedre patienternes progressionsfrie overlevelse og overlevelse. Kravet for at deltage i...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement