Videnskabelig krig mellem danske kræftlæger Landets førende lungekræftlæger er havnet i en dyb konflikt, der bunder i et videnskabeligt abstract. Sagen er endt med, at formanden for Danske Multidiciplinære Cancer Grupper har anklaget to kolleger for videnskabelig uredelighed.

Et årelangt videnskabeligt arbejde om lungekræftpatienter er endt i en uløselig konflikt mellem nogle af de førende kræftlæger i Danmark. Formanden for Danske Multidiciplinære Cancer Grupper og Dansk Lungecancergruppe, Torben Palshof, har taget det kontroversielle skridt at indklage to af sine kolleger for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU). »Jeg har valgt at indklage Jens Benn Sørensen og Peter Meldgaard for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU), fordi jeg skønner, at de har overtrådt reglerne for god videnskabelig praksis. Jeg har aldrig...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind