Anklagen om videnskabeligt snyd mod de to kræftlæger Jens Benn Sørensen og Peter Meldgaard er nu droppet. Det var formanden for Danske Multidiciplinære Cancer Grupper og Dansk Lungecancergruppe, Torben Palshof, der i slutningen af marts tog det kontroversielle skridt at indklage to af sine kolleger for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU). Det var uenigheder om et videnskabeligt arbejde om lungekræftpatienter, der endte med anklagen, der nu er droppet. »Klagen er trukket tilbage, og der er indgået et forlig mellem parterne,«...
Videnskabelig krig mellem danske kræftlæger Landets førende lungekræftlæger er havnet i en dyb konflikt, der bunder i et videnskabeligt abstract. Sagen er endt med, at formanden for Danske Multidiciplinære Cancer Grupper har anklaget to kolleger for videnskabelig uredelighed.
Skriv en kommentar
Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar
Mange spørgsmål, men kun få svar Hvorfor er forekomsten af myelomatose betydeligt højere i fire danske kommuner end i landets øvrige kommuner, spørger forskerne bag en ny undersøgelse. I landsbyen Ødis i det sydlige Jylland spørger tre af byens indbyggere også sig selv om, hvorfor der er tre tilfælde af en sjælden kræftsygdom som myelomatose blandt byens kun 428 indbyggere.
Skriv en kommentar
Psykologisk intervention er i første linje ved behandling af senfølger til brystkræft Forskellige psykologiske behandlinger har vist sig effektive til behandling af senfølger til brystkræft. Selvom kræft er en somatisk sygdom, skal der ofte psykologisk intervention til for at håndtere senfølgerne.
Skriv en kommentar
Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentar
Rapport fra Kræftens Bekæmpelse: MDT-konferencer skal strømlines Der er behov for en national standard for multidisciplinære team konferencer for patienter med lungekræft, viser undersøgelse. Standarden skal bl.a. sikre, at patienterne bedre bliver hørt.
1 kommentar
Overlæge: Medicinrådets beslutning er godt nyt for skrøbelige AML-patienter Medicinrådet har godkendt behandling med kombinationen af venetoclax og subkutan azacitidin som førstelinjebehandling til skrøbelige patienter med AML. Det glæder dansk overlæge, som forklarer, at rigtig mange patienter vil få gavn af kombinationsbehandlingen.
Skriv en kommentar
Patienterne var i centrum på Kræftdag 2022 Det var patientens rejse gennem systemet, der var centrum for en tætpakket Kræftdag 2022. Undervejs blev deltagerne både præsenteret for highlights fra kræftkongressen ESMO, faglige oplæg, workshops og en afsluttende paneldebat. Formanden for Dansk Brystkræft Organisation tog især tanker om et udvidet samarbejde mellem patientforeninger med hjem.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse giver 2,6 mio. kr. til forskning i alvorlig blodsygdom Lektor Maja Ludvigsen fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling fra Kræftens Bekæmpelse til udvikling en ny metode til bedre og tidligere diagnosticering af blodsygdommen myelodysplastisk syndrom.
Skriv en kommentar
Ny cyklotron til Herlev og Gentofte Hospital skal sikre behandling til kræftpatienter i topklasse Med en donation på 36 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden får Herlev og Gentofte Hospital en ny cyklotron. Den nye maskine producerer radioaktive sporstoffer, som bruges ved PET-skanninger i forbindelse med kræft, demens og uafklaret sygdom.
Skriv en kommentar