Det danske sundhedsvæsen spilder ressourcer på rutinekontroller af tidligere kræftpatienter, mener sundhedsminister Astrid Krag (SF), som overfor Jyllands-Posten bakker op omkring planer for at erstatte de rutinemæssige kræftkontroller med et mere individualiseret kontrolsystem. Kontrolsystemet skal revideres af Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner, der har nedsat 14 arbejdsgrupper til at gennemgå kræftpatienternes behov for opfølgning, og kvaliteten af den opfølgning de rent faktisk modtager. Idéen er, at nogle patienter fremover skal kontrolleres hos den praktiserende læge, andre af en sygeplejerske, mens nogle...

Kræftlæger føler sig overset i nyt kræftcenter »Vi føler, at Dansk Selskab for Klinisk Onkologi har været kørt ud på et sidespor.« Sådan siger onkologernes formand Lars Henrik Jensen om etableringen af Danish Comprehensive Cancer Center. DMCG forstår ikke kritikken.
Skriv en kommentar
Klinisk og eksperimentel forskning vil rykke sig med nationalt kræftcenter Det nye Danish Comprehensive Cancer Center vil få stor betydning for forskningen på kræftområdet.
Skriv en kommentarKræftpakker skal have serviceeftersyn Sundhedsstyrelsen er som en del af Kræftplan IV gået i gang med et servicetjek af de særlige kræftpakker. Vigtigt, mener Sammenslutningen af de Danske Multidisciplinære Cancer Grupper.
Skriv en kommentarNy rapport: Bedre chancer for at overleve kræft Mulighederne for at overleve kræft er forbedret på fire store kræftområder, og forskellen mellem regionerne er nærmest ikke-eksisterende, det er hovedkonklusionerne i en ny rapport.
Skriv en kommentarPalshof stopper som kræftformand Af helbredsmæssige årsager trækker Torben Palshof sig som formand for både Danske Multidiciplinære Cancer Grupper og Dansk Lungecancergruppe
Skriv en kommentar
Torben Palshof beskyldes for magtmisbrug En af landets allerfremmeste kræftlæger, overlæge og professor Hans von der Maase beskylder Torben Palshof for magtmisbrug, efter han i sidste uge som formand for DMCG sendte beskyldninger om uredelighed til en gruppe kræftlæger.
Skriv en kommentarVidenskabelig krig mellem danske kræftlæger Landets førende lungekræftlæger er havnet i en dyb konflikt, der bunder i et videnskabeligt abstract. Sagen er endt med, at formanden for Danske Multidiciplinære Cancer Grupper har anklaget to kolleger for videnskabelig uredelighed.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
20 års jubilæum: Multidisciplinært samarbejde har brudt siloerne i dansk kræftbehandling ned og sendt overlevelsen helt i top Med etableringen af Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG) for 20 år siden blev danske kræftlæger samarbejdspartnere frem for konkurrenter. Ved at samle de forskellige faggrupper omkring patienten og lade nationale kliniske retningslinjer sætte rammerne for patientforløbene, har DMCG spillet en væsentlig rolle for forbedringerne i danske kræftpatienters overlevelse. Nu fylder sammenslutningen 20 år.
Skriv en kommentar
Fire cancerformænd: DMCG har givet kræftgrupperne et fælles talerør Med de danske multidisciplinære cancergrupper som den fælles paraply taler de 25 faglige cancergrupper med én stemme. Det har haft stor positiv betydning for dansk kræftbehandling de seneste 20 år, mener formændene for henholdsvis lunge-, bryst-, hoved-hals- og gynækologisk cancergruppe.
Skriv en kommentar
DMCG’s arbejdsmetoder har dannet skole Indførelsen af DMCG’er for 20 år siden skabte den uundværlige fremdrift i kræftplaner og kræftpakker. Det vurderer tre centrale aktører, der har fulgt de seneste 20 års udvikling inden for behandlingen af kræft.
Skriv en kommentar