Kræftpakkeforløbene har givet kræftbehandlingerne et løft, men man er endnu ikke i mål. Det viser de seneste monitoreringstal for kræftpakkerne fra 4. kvartal 2016, hvor 84 procent af kræftpakkeforløbene på landsplan blev gennemført inden for de anbefalede forløbstider. Det tal dækker over regionale forskelle, og visse kræftpakker ligger med en meget lav andel, der gennemføres inden for standardforløbstiden. Erfaringen viser også, at nogle patienter kan have særlige behov. Derfor går Sundhedsstyrelsen nu, som aftalt i Kræftplan IV, i gang med at give...

Kræftlæger føler sig overset i nyt kræftcenter »Vi føler, at Dansk Selskab for Klinisk Onkologi har været kørt ud på et sidespor.« Sådan siger onkologernes formand Lars Henrik Jensen om etableringen af Danish Comprehensive Cancer Center. DMCG forstår ikke kritikken.
Skriv en kommentar
Klinisk og eksperimentel forskning vil rykke sig med nationalt kræftcenter Det nye Danish Comprehensive Cancer Center vil få stor betydning for forskningen på kræftområdet.
Skriv en kommentar
Mens tre gartnerier er inviteret til at komme med høringssvar til strukturkommissionen, gælder det ikke de 25 cancergrupper under DMCG Danske Multidisciplinære Cancer Grupper er ikke på listen over de parter, som Sundhedsministeriet har inviteret til at komme med høringssvar til sundhedsstrukturkommissionens rapport. Det er til gengæld tre gartnerier. »Det fremstår som en grotesk prioritering,« siger Michael Borre, formand for DMCG.
Skriv en kommentar
Formand for kræftlæger efter overskridelser: Vi er nødt til at differentiere ventetiderne Kræftlægerne tager sig til hovedet, mens politikerne diskuterer, hvem der har skylden for manglende overholdelse af kræftventetider. I det sundhedsvæsen vi har, er det ikke mere kontrol, men differentierede ventetider der skal til, lyder det fra Michael Borre, formand for DMCG.
Skriv en kommentar
Ny strategi- og handleplan fra DMCG ser på tværs af sundhedsvæsenet Det tværsektorielle samarbejde, som skal styrke kvaliteten af forløbene for kræftpatienter på tværs af kommuner, almen praksis og hospitaler, har fået en mere fremtrædende plads i et udkast til en ny strategi- og handlingsplan fra Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, DMCG. Udkastet skal diskuteres på DMCG's repræsentantskabsmøde senere i november.
1 kommentar
Kræftkirurger advarer mod firma, der tilbyder eksperimentel behandling Et dansk firma tilbyder patienter med prostatakræft en behandling i Tyskland, som vil »dræbe alle kræftceller«, men som ikke er godkendt i Danmark. Danske kræftkirurger kalder det for grov udnyttelse af mennesker i krise.
1 kommentarNy rapport: Bedre chancer for at overleve kræft Mulighederne for at overleve kræft er forbedret på fire store kræftområder, og forskellen mellem regionerne er nærmest ikke-eksisterende, det er hovedkonklusionerne i en ny rapport.
Skriv en kommentar
Antallet af nye kræfttilfælde stiger Sundhedsdatastyrelsen nye årsrapport fra Cancerregisteret 2015 viser igen en stigning for visse former for cancer.
Skriv en kommentar
Professorer: Politikerne oversælger den patientansvarlige læge En afgørende forskel for patienterne eller bare varm luft? Selvom fremtrædende politikere og organisationer jubler over den nye aftale om patientansvarlige læger på landets hospitaler, så stiller to fremtrædende kræftlæger sig kritiske over for, hvorvidt aftalen er mulig at udleve i praksis.
Skriv en kommentar16 års data om prostatavæv samlet i ny database Alle data om prostatavæv udtaget fra danske mænd fra 1995 til 2011 er blevet samlet i en unik database, som åbner hidtil usete forskningsmuligheder. De første resultater præsenteres søndag på ESMO.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar