Udvikling af anti­stoftest blev stoppet af videnskabs­etisk komité
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Udvikling af anti­stoftest blev stoppet af videnskabs­etisk komité Et studie med indsamling af blodprøver fra 400 deltagere, der skulle danne grundlag for en danskudviklet antistoftest for COVID-19, blev i foråret stoppet af De Videnskabsetiske Komitéer for Region Hovedstaden. Efterfølgende er professor Peter Garred fra Rigshospitalet, der stod i spidsen for studiet, blevet politianmeldt af komitéen.

Målet var klart, da en forskergruppe på Rigshospitalet i foråret indledte deres forskningsprojekt: at udvikle en enkel, blodprøvebaseret test, som med stor sensitivitet og specificitet kunne fortælle, om en person havde dannet antistoffer mod COVID-19 eller ej. Forskerne fra Molekylær Medicinsk Laboratorium på Klinisk Immunologisk Afdeling på Rigshospitalet var allerede langt i udviklingen af testen. Finansieret af en bevilling på 3,8 mio. kroner fra Carlsbergfondet skulle testens evne til at finde frem til personer med antistoffer i blodet mod COVID-19...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind