Lars Østergaard, klinisk professor
Foto: Joachim Rode

Trods tredje bølge sover Lars Østergaard godt om natten Der er en helt anden ro over forberedelserne til den anden COVID-19-vinter i Danmark på Afdeling for ­Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital. Hvis blot coronavirus opfører sig nogenlunde som i de første bølger, har ledende overlæge Lars Østergaard nemlig erfaringen at trække på, når det kommer til ­planlægning, behandling og arbejdsmiljø.

Mens smittetallene stiger, og epidemien har fået godt fat i både børn og uvaccinerede, er der travlt, men roligt på Afdeling for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital. Lige nu i begyndelsen af december er der 10 indlagte med COVID-19 og langt op til de 40, der er den foreløbige rekord. Og til forskel fra foråret 2020 er der både masser af redskaber i værktøjskassen og en stor tiltro til systemet. »Medicinsk har vi fået en hel række af muligheder, som Remdesivir,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind