To klare gevinster til arbejdsgiverne. Og en til lønmodtagerne Det var smart af arbejdsgiverne at acceptere en så høj lønstigning – det ramte lige ned i musketer-eden og gav samtidig lønmodtagerne en gevinst. Arbejdsgiverne vandt hvad angår spisepausen og lærernes arbejdstid. Og Dennis Kristensens sololøb? Det var helt sikkert clearet med baglandet.

Så kom forløsningen endelig i bededagsferien. Overenskomstaftaler, der til slut omfattede alle offentligt ansatte. Et langtrukkent forløb, der begyndte i december med udveksling af krav mellem henholdsvis arbejdstagere og arbejdsgivere. Fem måneder med forberedende forhandlinger, embedsmandsdrøftelser på tværs af parterne, direkte forhandlinger mellem parterne, sammenbrud i disse forhandlinger, og derefter rigtig mange møder under forligsmandens ledelse. At musketeraftalen mellem lønmodtagerorganisationerne gjorde forhandlingerne mere komplicerede, er der ingen tvivl om. Den smidighed, der kunne være ved de tre forhandlingsfora hver især,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind