Foto: Lars Andersen

Lægeforeningen: Lad os sige farvel til et fuser-år og goddag til et festfyrværkeri af reformer i 2022 NYTÅRSTALE: 2021 blev på mange måder udskydelsernes år. Sundhedsreformen blev udskudt, og det samme skete for det faglige grundlag for den mindst lige så nødvendige tiårsplan for psykiatri. På samme måde må man spejde efter regeringens plan og tiltag mod børn og unges druk og tiltag mod ulighed i sundhed. På positivsiden har regeringen lyttet til Lægeforeningens forslag til at sikre bedre lægedækning og har droppet planen om en såkaldt tjenestepligt. Men 2022 må ikke blive en ny fuser. Der er brug for et festfyrværkeri af politiske tiltag på sundhedsområdet.

Tænk tilbage på nytårsaften. Klokken har lige passeret midnat, du er forhåbentlig sprunget ind i det nye år med familie, venner eller måske kolleger, hvis du er på arbejde. Fyrværkeri flyver til vejrs, og nytårshimlen lyses op i alle farver. Men ikke alle raketter får flyvehøjde. Nogle bliver stående på landjorden, mens de stille fuser ud. Der står næppe skrevet ’sundhedsreform i 2021’, ’plan mod børn og unges druk i 2021’ eller lignende på siden af raketterne, men det kunne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind