Valgkampbuket med skjulte tidsler Lose og Astman fik en god debut som forhandlere, men de 800 mio. kr. til somatikken vil næppe kunne mærkes af det pressede personale i f.eks. akutmodtagelser og på medicinske afsnit. Og nok er toprocentkravet væk, men finansministeriets regnedrenge overgiver sig ikke lige. Regionerne må betale en pris.

Den nyligt indgåede økonomiaftale for regionerne for 2019 er både et flot svendestykke for de to nye regionale forhandlere, og en bekræftelse på, at staten ikke sådan lige slipper sit styringsregimente, og at finansministeriet fortsat satser mere på kontrol end på tillid. At Stephanie Lose (V) og Ulla Astman (A) som regionernes formandskab og dermed som forhandlere på regionernes vegne har fået et flot økonomisk resultat med en realvækst på 0,9 pct. er uomtvisteligt. Et løft til psykiatrien på 200...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind