Test kan give vigtig viden om ikkesmåcellet lungekræft Patienter med ikkesmåcellet lungekræft kan med stor sikkerhed få at vide, om de vil have god gavn af medicinsk behandling med de såkaldte EGFR-hæmmere, Tarceva og Iressa, der retter sig mod kræftcellernes vækstfaktorreceptorer.

Men det forudsætter, at de behandlende læger sørger for at få lavet en molekylærbiologisk test af deres kræftvæv. »De patienter, der responderer positivt på behandling med disse midler, har utrolig god gavn af behandlingen. Men det gælder kun for de ti pct. af patienter med ikkesmåcellet lungekræft, der har bestemte muterede og aktiverede EGFR-receptorer. Vi kan udpege den del af patienterne med ikkesmåcellet lungekræft, der vil have særlig gavn af behandling med EGFR-hæmmere. Derfor bør alle patienter med ikkesmåcellet lungekræft...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind