Sygeplejerskekonflikt: Regeringen vil gøre mæglingsskitse til lov
Foto: Steen Brogaard og Claus Bech

Sygeplejerskekonflikt: Regeringen vil gøre mæglingsskitse til lov Torsdag præsenterede regeringen det forkastede mæglingsforslag som lovforslag for at stoppe sygeplejerskekonflikten. Sygeplejerskernes formand er vred, og Danske Regioner og KL er ærgerlige over, at konflikten ikke kunne løses ved forhandlingsbordet.

Efter 10 uger med strejkende sygeplejersker griber regeringen nu ind. Regeringen vil lave et lovindgreb, så mæglingsforslaget fra 18. maj 2021 bliver vedtaget. Et mæglingsforslag, som et stort flertal af sygeplejerskerne stemte imod, hvorefter konflikten begyndte. Alt tyder på, at der vil være et politisk flertal for beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards (S) lovforslag, der netop nu hastebehandles i Folketinget. »Strejken har nu varet i snart ti uger, hvilket er den længste konflikt i nyere tid. Konsekvenserne for vores sundhedsvæsen er nu...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind