Syddanmark tager første skridt til at udrydde Hepatitis C
Professor ved infektionsmedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital, Peer Brehm Christensen, vil med speciallæge Sandra Dröse (tv.) vil sammen med kommunale sygeplejersker behandle Hepatitis C-patienter på Behandlingscenter Svendborg hele ugen.

Syddanmark tager første skridt til at udrydde Hepatitis C Nu tager vi det første og nemme skridt, siger infektionslæger. Næste skridt bliver at finde alle de 68’ere, der i deres unge dage eksperimenterede med stoffer og muligvis er smittet med Hepatitis C uden at vide det.

Region Syddanmark vil med initiativet ‘C Frit Syd’ udrydde Hepatitis C og har derfor begyndt på et samarbejde med en række kommunale misbrugscentre i hele landsdelen. Samarbejdet består i, at speciallæger fra Odense Universitetshospital i løbet af 2019 tager på tur rundt på regionens misbrugscentre for at begynde på behandlingen af allerede kendte smittede hepatitis-patienter. I denne uge begynder samarbejdet i Svendborg Kommune, hvor speciallæge i infektionsmedicin ved Odense Universitetshospital Sandra Dröse og professor i infektionsmedicin Peer Brehm Christenen sidder...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind