Fremover vil professor ved Syddansk Universitet og overlæge ved Hjertemedicinsk Afdeling B på Odense Universitetshospital, Axel Brandes, bruge en del af sin forskningstid på Sydvestjysk Sygehus (SVS), skriver SVS i en pressemeddelelse. Det er en styrkelse af sygehusets forskning inden for hjerteområdet, der efter tilknytningen af Brandes også vil inkludere udredning og behandling af arytmier, herunder atrieflimren, som Brandes har arbejdet særligt meget med gennem de seneste årtier. Brandes selv glæder sig over, at tilknytningen styrker samarbejdet mellem OUH og...

Svendborg får ny professor i kardiologi Nyudnævnt professor skal undersøge, hvilke faktorer der øger risikoen for udvikling af åreforkalkning og hjertekarsygdomme.
Skriv en kommentar
Hjertecentret på Rigshospitalet får ny direktør Efter sommerferien tiltræder Thomas Høi-Hansen som direktør for Hjertecentret på Rigshospitalet. Han kommer fra en stilling som ledende overlæge på Afdeling for Hjertesygdomme, Herlev og Gentofte Hospital.
Skriv en kommentar
Kæmpe studie af babyhjerter baner vej for ny viden om hjertefejl Verdens største studie af babyhjerter har ført en række nye fund med sig. Flere af børnene i studiet skal følges resten af livet, og projektet skal føre til bedre opsporing og behandling i fremtiden, siger lægerne bag forskningen.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Danske læger arbejder på at gøre stamceller til lægemiddel ved hjertesygdom Forskere og læger fra Rigshospitalet kan blive pionerer inden for stamcelleforskning. De har gjort stamceller fra donores mavefedt til potentielt revolutionerende behandlinger af patienter med hjertesygdom og en lang række andre sygdomme.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Erfaren hjertemediciner er ny professor på Aarhus Universitet Iskæmisk hjertesygdom er det primære fokus i hjertemedicineren Evald Høj Christiansens nye professorat ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Vinder: »Tværfaglighed, struktur og patientuddannelse er helt klart nøgleordene« Dorthe Svenstrup er ledende overlæge på Hjertesygdomme på Regionshospitalet Viborg. Atrieflimren-klinikkerne i Silkeborg og Viborg, Hospitalsenhed Midt, vinder for andet år i træk som bedst til behandling af atrieflimren.
Skriv en kommentar
Aarhus er bedst til Hjerte-Kar i Danmarks Bedste Hospitaler 2023: »Vi kan bedre og mere fokuseret bruge data til at forbedre os« Efter nogle turbulente år med organisatoriske ændringer og udskiftninger og konstitueringer i ledelsen, er det nu tid til konsolidering. To cheflæger og seks nyudnævnte ledende overlæger på Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital skal sammen med naboerne på Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi arbejde for at fastholde og forbedre de resultater, der placerer AUH som landets bedste hospital til hjerte-kar-sygdomme.
2 kommentarer
Lang afkøling efter hjertestop gavner ikke patienterne Beviserne for en gavnlig effekt af afkøling af patienter efter hjertestop smuldrer. Nyt dansk studie viser, at der ikke er noget vundet ved at køle patienter ned i tre dage, som ikke er vundet ved nedkøling i blot 36 timer. Det kan være, at nedkøling slet ikke har den effekt, som vi tror, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Bekymring og uvished om hjerterehabiliteringens kvalitet På hjerteafdelingerne er der frygt for, at rehabiliteringen efter hjertesygdom halter, efter at opgaven blev flyttet fra hospitalerne til primærsektoren. Men ingen ved det med sikkerhed, for der mangler data.
Skriv en kommentar